10 Sure-Fire-måder at komme ud af en kreativ række

Uanset hvor meget du nyder fotografering, kan du efterhånden finde din kreativitet af. Det er sket med de bedste af os, og det kan lade dine fotografier se mindre ud end inspireret og ofte ligefrem dystre! Ofte skyldes kreative ruter af fortrolighed. Alt for ofte tilbringer vi al vores tid i de samme områder med det samme kamera og linsekombination, med at tage den samme type billeder. Efter et stykke tid bliver tingene vel, kedelige, og vores kreativitet begynder også at lide.

1. Prøv en ny stil

Ofte er kreative rotter resultatet af, at vi bliver selvtilfredse. Vi har en tendens til at blive gode til det, vi laver, og så - vi plateau. Hvis dette lyder som dig, kan du overveje at tage noget tid til at forgrene og udforske forskellige fotografistilarter. Udford dig selv til at prøve noget helt andet, der er uden for din typiske komfortzone. Hvis du laver landskaber, kan du overveje at lave portrætter, gadefotografering eller endda makro. Du kan prøve at fange vanddråber, eksperimentere med lange eksponeringer eller fotografere månen. Forsøg på noget nyt vil udfordre dig endnu en gang og hjælpe med at styrke din kreativitet.

2. Skød alt

Hvis du har svært ved at kanalisere din kreativitet, kan du overveje at bare skyde alt. Vær ikke bange for at lave perfekte billeder, bare start med at tage billeder. Du kan blive overrasket over, hvad der fanger dit øje.

Oplev andre kunstformer

Hvis du føler dig fast, hvorfor ikke eksperimentere med forskellige kunstformer? Nogle gange er det, det tager at inspirere dig at skifte gear og give dit sind noget "fri" fra dine typiske sysler. Overvej at se et teaterstykke, lytte til musik, besøge museer, læse poesi eller endda tegne og tegne. Ofte kommer inspiration, når du mindst forventer det.

3. Se på Inspirerende billeder

Hvilken bedre måde at få inspiration end ved at lære af de bedste? Studer arbejdet hos dygtige fotografer, se på fotografering på 500px, eller tjek en fotografibog for at hjælpe med at få dine kreative saft flyder. National Geographic og Outdoor Photographer er også gode steder at finde inspiration.

4. Deltag i en gruppe

Omgiv dig selv med andre, der brænder for det samme, som du kan hjælpe med at anspore dig videre. At blive medlem af en gruppe - hvis der er en lokalt, eller tage en fotograferingskurs, kan også hjælpe dig med at lære nye teknikker eller opfordre dig til at se tingene anderledes. I de fleste tilfælde kan det også give dig nogle konstruktive feedback, der kan hjælpe med at inspirere din kreative ånd.

5. Lej noget nyt udstyr

At lege med noget nyt udstyr kan gnistre alle slags kreative ideer. Overvej at leje et nyt stykke udstyr fra websteder som BorrowLenses eller LensRentals.com. Få dig et teleobjekt eller en vidvinkel eller noget andet, som du har haft øje for i et stykke tid. Lær alt hvad du kan om det nye udstyr, hvordan det fungerer og håndteres, så kom derude og have det sjovt ved hjælp af det.

6. Køb noget nyt gear

Selvfølgelig kan du også investere i noget nyt udstyr. Dette behøver ikke være et helt nyt kamera eller linse; det kan endda være noget relativt billigt som en polarisator, ND-filter, reflektor eller blitz uden kamera.

7. Tag en tur

Når vi er omkring de samme seværdigheder dag ud og dag ud, er det kun et spørgsmål om tid, indtil vores kreativitet vil begynde at lide. Rejse kan hjælpe dig med at se verden med et helt nyt perspektiv. Nye ansigter, nye steder og det at være et ukendt sted kan hjælpe dig med at inspirere dig som næsten intet andet.

8. Tag en pause

Hvis du kæmper for at komme ud af et hjørne, kan du overveje at lade dit kamera stå bag en dag. Du bliver måske bare overrasket over, hvor meget mere detaljer du lægger mærke til, når du ikke kigger gennem en søger, og hvor inspireret du bliver den næste dag.

9. Se efter usædvanlig belysning

Hvis dine fotos ser lidt triste ud for nylig, kan du prøve at tage nogle billeder med fantastisk naturligt lys. Få ting vil transformere dine billeder mere dramatisk end ekstraordinær belysning. Overvej at stå tidligt op og vandre til et naturskønt sted for at fange en solopgang, eller - være på stedet i gylden time, den korte, men smukke tid om morgenen og aftenen, hvor alt er dækket af en gylden glød. Lær at arbejde med lyset, hold det til siden eller bag dig for at belyse din sammensætning korrekt, og se, efterhånden som dine billeder forbedres.

10. Eksperimenter med efterbehandling

Udelukker ikke efterbehandling! Dette kan være en sjov måde at tage dine billeder til det næste niveau. Lightroom Classic og Photoshop tilbyder gratis forsøg, så du kan eksperimentere for at se, hvad programmerne er i stand til. Kom i gang med plug-ins, som Silver Efex Pro og Color Efex, der kan give dine billeder et helt nyt look. Det er en sjov måde at blive inspireret på.

Du vil måske også syntes om