Hvorfor du har brug for et hjemmefotograferingsstudio

Når du starter som fotograf, er verden dit studie, men efter et stykke tid kan du blive træt af at skulle kæmpe for sol og vejr. Det er, når du ved, at det er tid til at arbejde i et område, hvor du kan kontrollere miljøet.

Og for den mere afslappede fotograf er et hjemmestudio en fantastisk måde at lære at arbejde i et studiomiljø.

Brug af fordelene ved et hjemmestudio

En af fordelene ved at have et studie inde i dit hjem er, at du vil føle dig meget komfortabel. Hvis du lige er startet, kan det at være komfortabel og selvsikker hjælpe dig med at fange et godt skud eller hjælpe dig med at arbejde godt med din model.

I et hjemmestudie er du også i stand til at kontrollere miljøet i meget større grad end hvis du var udenfor. At vente på, at skyer bevæger sig, at vinden dør ned, eller at forbipasserende rydder din ramme, kan være en irritation, som et studie ikke behøver at tackle.

Valg af rummet

Nu hvor du er overbevist om, at et hjemmestudio er den bedste mulighed for dig, er der et par ting, du skal tænke på, når du vælger hvilket rum du skal placere dit studie i.

Vælg først, hvilken slags fotografering du vil fokusere på. Lad os sige, at du beslutter dig for at lave portrætarbejde. Du skal derefter beslutte, om du udelukkende laver hovedskud eller fuldkropsskud. I det første tilfælde er et meget mindre rum tilstrækkeligt, men sidstnævnte har brug for et større rum til at imødekomme valg af model, udstyr, kamera og objektiv. For eksempel med et 50 mm objektiv og et kamera i fuld ramme har du brug for mellem 10 og 13 fod mellem dig og dit motiv for at give komfortabelt hovedrum. Så før du beslutter dig for dit værelse, skal du tilnærme dig disse overvejelser, fordi få ting dræber momentumet i en fotoseanse som at indse, at du vil løbe ind i en mur for at få skuddet.

Et andet punkt, der skal tages i betragtning, er rumets vindueslayout. Et værelse med sydvendt vindue er bedst og nemmest at kontrollere, men et nordvendt vindue vil også fungere godt. Disse retninger er optimale, fordi de giver den mest konsistente belysning hele dagen og har tendens til at give et blødere lys. På den anden side vil øst- og vestvendte vinduer ændre sig mest gennem dagen og har en tendens til at være hårdere.

Opsætning af dit studie

Bare rolig, hvis dine vinduer ikke er placeret optimalt, fordi der er muligheder for at gøre dem bedre. Vinduebehandlinger og modifikatorer er dine bedste venner i dette tilfælde. For eksempel, hvis du ønsker et dramatisk og humørigt look, skal du bruge spalter for at få et højt kontrastfilm noir-look. Eller, hvis skønhedsskud er mere din stil, kan en tynd muslin eller papirblind give dig en blød glød, der vil fremhæve din model. At have en god baggrund hjælper også din fotografering med at skille sig ud. At skabe en uendelig baggrund giver dig en masse fleksibilitet med hensyn til de farver og strukturer, du kan bruge, mens du er relativt let at fremstille.
Hjemmestudier kan være en god idé, da de giver dig en større grad af kontrol over miljøet uden omkostningerne ved at leje et studieplads. De kan hjælpe dig med at føle dig godt tilpas, hvilket igen vil hjælpe med at sætte din model rolig. Generelt vil du ikke fortryde dette skridt.

Du vil måske også syntes om